Tirsdag den 15. marts holder folkekirken sorgkonference i Herning Kongrescenter. Her mødes 165 personer, som på forskellige måder arbejder med sorg i kirkens regi. Nogle af dem er sognepræster, andre er præster på hospice eller hospitaler, men de fleste er frivillige, som arbejder med de mange sorggrupper, der er en væsentlig del af folkekirkens sorgarbejde. Blandt de 165 er også 11 sorggruppeledere fra Folkekirken i Aarhus.
Konferencen handler blandt andet om sorgen som en historisk og kulturel følelse, om kirkerummets arkitektur i mødet med den sørgende - og om sorgen som et fælles vilkår i tilværelsen.
Sorgen er et fælles vilkår
Netop fællesskabet i sorgen er sat som overskrift for sorgkonferencen.
"Vi lever i en tid, hvor sorg let bliver reduceret til et individuelt problem. Vi vil med konferencen sætte fokus på sorg som et fælles vilkår, vi har brug for at dele med hinanden", siger sogne- og hospicepræst Ole Raakjær, der har været med til at arrangere konferencen.
Folkekirken er landets største udbyder af sorggrupper. Der findes små 200 sorggrupper i folkekirkeligt regi fordelt over hele landet. Konferencen går i dybden med dette arbejde og ser blandt andet på etablering af sorggrupper og på sorggrupper for børn og unge.
Folkekirkens Sorgkonference er arrangeret i et samarbejde mellem syv af landets stifter.
Du kan læse mere om sorggrupper i Folkekirken i Aarhus her.