Gik du rundt og troede at julen var den største højtid i folkekirken, så tro om igen. Faktisk anses Påsken som den mest centrale og vigtigste højtid i den luthersk-evangeliske kirke. Derfor er der altid ekstra mange gudstjenester og arrangementer i kirkerne, når Påsken melder sin ankomst. Men hvad var det nu, der skete i påskedagene og hvad betyder de enkelte dage. Forklaring følger.
PÅSKENS DAGE
Palmesøndag
Søndagen inden påske, hvor Jesus og hans disciple i følge påskeberetningen ankommer til Jerusalem for at fejre den jødiske påske. Læs om dagen her.
Skærtorsdag
Dagen hvor Jesus indstiftede nadveren, da han spiste det sidste måltid med sine disciple. Navnet kommer af, at Jesus vaskede disciplenes fødder - gjorde dem skære (rene). Læs mere om dagen her.
Langfredag
Dagen hvor Jesus blev dømt, korsfæstet og begravet. der er forskellige udlægninger af navnets betydning, men ofte henvises til Jesus´ lange pine på korset. Læs om dagen her.
Påskelørdag
Hverken helligdag eller hverdag, men nærmere en hviledag mellem de to helligste dage.
Påskesøndag
Ordet `Påske´ kommer af den jødiske fest `Pesach´ og er den vigtigste og ældste kristne fest, hvor man fejrer Kristus opstandelse. Læs om dagen her.
2. Påskedag
Dagen har ikke nogen specifik bibelsk betydning, men kan ses som en ekstra dag til at fejre påskeglæden i.
Rigtig god påske.