Det er ikke hver dag man støder på en præst med indgående viden om kunstig intelligens. Det er dog lige præcist hvad Simon har. Simon er cand.theol. fra Aarhus Universitet 2018 og har efterfølgende fungeret et år som afdelingskoordinator ved Religionsvidenskab og Teologi. Efter vikariatet kastede Simon sig over noget så særegent for en teolog, som studiet af kunstig intelligens og robotteknologi. I marts 2023 kunne han forsvare sin ph.d.-afhandling i krydsfeltet mellem AI og teologi.
Kort fortalt handlede ph.d.-afhandlingen om teknologiens udfordringer til teologien. Mere konkret om robotter og kunstig intelligens, hvor formålet var at undersøge hvordan menneskelignende robotter, afspejler og påvirker, hvad det vil sige at være menneske. Altså klassiske teologiske tematikker om menneskesyn, etik m.v. sat ind i en teknologisk kontekst.
Simons viden om og arbejde med kunstig intelligens, bringer han med ind i arbejdet som præst, hvor han bl.a. ser kirken som et frirum, hvor mennesker kan mødes analogt og lade sig synke ned i roen, liturgien, skønheden og evangeliet.
Han siger: Det betyder ikke at kirken skal være anti-tech. Det er helt fint hvis præsten bruger chatGPT til at skrive bedre prædikener og få nye ideer til konfirmationsundervisningen. Problemet er hvis teknologien bliver det centrale, hvis den stjæler vores opmærksomhed, så det er dén vi ser, og ikke vores næste.
Simon er bosiddende i Skæring, hvor han bor sammen med sin kone, Kristina. Sammen har de en datter på 3 år.
Velkommen til Simon!